Ajankohtaista

Ajankohtaista-palstalla julkaisemme uutisia muun muassa alkavista koulutuksista ja tapahtumista. Täältä luet ensimmäisenä tulevista uusista kursseista tai vaikkapa messuista.

Verhoilu- ja sisustusalan myyjän/yrittäjän koulutus alkaa 2.5. Teuvalla

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joiden tavoitteena on työllistyä alan myyntitehtäviin tai yrittäjiksi.

Koulutus soveltuu työttömille tai työttömyysuhan alaisille hakijoille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään verhoilu- ja sisustusalan monipuolisissa työtehtävissä ja omaavat ompelun ja verhoilun perustaidot sekä kiinnostuksen sisustamiseen.

Lisätiedot ja haku: https://teakoy.fi/alkavat-koulutukset/verhoilu-ja-sisustusalan-myyja-yrittaja/

Tiedote, julkaistu 5.1.2018

TEAK – Teuvan Aikuiskoulutuskeskus yhdistyy Suomen Yrittäjäopiston kanssa. TEAK ja Suomen Yrittäjäopisto ovat molemmat valtakunnallisesti toimivia aikuiskoulutukseen erikoistuneita koulutuksen järjestäjiä. TEAK on selvittänyt yhdistymismahdollisuuksia eri koulutuksen järjestäjien kanssa. Neuvotteluiden jälkeen Teuvan kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto hyväksyivät yksimielisesti Joulukuussa 2017 TEAKin toiminnan yhdistämisen Suomen Yrittäjäopiston kanssa. Molemmat oppilaitokset järjestävät toimivat valtakunnallisesti koko Suomessa ja keskittyvät aikuiskoulutukseen. Olemme yhdessä isompi toimija. Pystymme tarjoamaan aikaisempaa laajemmin koulutuspalveluja erilaisille asiakkaille. TEAKin ja Yrittäjäopiston nykyiset koulutuspalvelut jatkuvat sopimusten ja käytäntöjen mukaisesti. Yhdistymisen jälkeen tuodaan myös nopeasti esille uudenlaisia palveluita ja koulutuksia, näistä tiedotetaan erikseen. Uusia odotuksia ja mahdollisuuksia liittyy erityisesti valmisteilla olevaan maakuntauudistukseen ja tuleviin kasvupalveluihin. Yhdistymiseen liittyvät neuvottelut jatkuvat talven ja kevään aikana. Tavoite on saada vietyä yhdistyminen virallisesti läpi Kesän 2018 alkuun mennessä.

 

Lisätietoja:

 

Ari Maunuksela

rehtori/toimitusjohtaja

TEAK Oy/TEAK Teknologiakeskus Oy

Puh. 050-386 5939

 

 

Opetushallitus on nimittänyt TEAKin asiantuntijoita valtakunnallisesti toimiviin työelämätoimikuntiin

Osana ammatillisen koulutuksen uudistusta Opetushallitus on nimittänyt työelämätoimikunnat. Työelämätoimikunnat ovat tutkintojen ajanmukaisuuteen ja koulutuksen laatuun keskittyviä uusia asiantuntijaryhmiä, joiden jäsenet on valittu valtakunnallisesti eri osaamisalojen kärkitoimijoiden parista. Niissä on edustajia työnantajien, työntekijöiden ja oppilaitosten taholta. Työelämätoimikuntien tehtävänä on osallistua näyttöjen toteutuksen ja osaamisen arvioinnin laadun varmistamiseen ja toimittaa tiedot havaitsemistaan puutteista opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä pyynnöstä antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle lausuntoja koulutuksen järjestäjäkohtaisesti tutkinnoittain eriytyvistä osaamisen arvioinnin toteuttamissuunnitelmista, osallistua ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteen sekä ammatillisten tutkintojen ja niiden perusteiden kehittämiseen yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kanssa ja käsitellä 55 §:ssä tarkoitetut tutkintokoulutuksen opiskelijan osaamisen arviointia koskevat oikaisupyynnöt.

Opetushallitus on nimittänyt TEAKin henkilökunnasta kaksi jäsentä eri työelämävaliokuntiin:

  • Opettaja Timo Perälä, Puuteollisuuden ja veneenrakennuksen työelämätoimikuntaan.
  • Koulutussuunnittelija Jari Viitasalo, Tekstiilin ja muodin työelämävaliokuntaan.

Työelämätoimikuntien työllä on merkittävä valtakunnallinen rooli. Nämä nimitykset osoittavat TEAKin vahvaa kokemusta ja osaamista ammatillisen aikuiskoulutuksen toteuttamisesta ja kehittämisestä. TEAKin asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana myös ammatillisten tutkintojen perusteiden uusimisessa ja kehittämisessä. Panostamalla tällaiseen kehitystyöhön rakennamme tulevaisuuden toiminnan edellytyksiä ja suuntaviivoja yhdessä ministeriöiden ja muiden koulutusalan asiantuntijatahojen kanssa.

 

Lisätietoja:

Ari Maunuksela

rehtori/toimitusjohtaja

TEAK Oy – Teuvan Aikuiskoulutuskeskus

Puh. 050-386 5939

TEAK järjestää vaatetusalan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen.

Koulutus alkaa Turussa 10.1.2018.

Koulutuksen aikana voit kehittää taitojasi vaatteiden suunnittelussa, kaavoituksessa, leikkaamisessa ja ompelussa.

Koulutuksen pääpaino on erilaisten vaatteiden valmistamisessa (suunnittelu, kaavoitus, leikkuu, ompelu ja viimeistys). Koulutuksessa keskitytään myös mm. erilaisiin materiaaleihin ja erityistekniikoihin.

Opetus perustuu ”tekemällä oppimiseen”. Teorian osuus, esim. suunnittelu, kaavoitus ja työsuunnitelmat, on vähäisempää, mutta se tukee tekemistä.

Koulutuksen lisätiedot ja haku

http://teakoy.fi/alkavat-koulutukset/vaatetusalan-koulutus-turku/

TEAK alihankintamessuilla Tampereella

TEAK on Tampereen alihankintamessuilla esittelemässä kaksikätistä YuMi –robottiaan ja koulutuksiaan. TEAK löytyy osastolta C 1150. Käy tutustumassa!

TEAK on maan johtava robotiikan kouluttaja. Olemme toimineet aktiivisesti robotiikassa yli 25 vuotta ja tehneet yhteistyötä yritysten kanssa alusta saakka. Olemme suunnitelleet yrityksiin mm. robotisointeja kappaleiden hiontaan ja CNC-koneen toimintaan liittyen.

YuMi mahdollistaa robotiikan hyväksikäytön aivan uudenlaisiin tehtäviin. YuMi on ystävällinen kaksikätinen robotti ja sen ääressä on turvallista työskennellä. Työtä YuMi tekee yhdessä ihmisen kanssa mm.  kokoonpano- ja asennustehtävissä.

Erityistä Yumi:ssa on myös se, että sitä ei tarvitse sulkea häkkiin. Sen ohjelmointi on myös helppoa joko kädestä pitäen tai Robot Studion avulla.

Robotiikan koulutukset ja niiden kehittäminen ovat jatkuvaa toimintaa TEAK:ssa ja meillä on tämän päivän tieto siitä mitä osaamista yritykset vaativat robotiikan työntekijöiltä. Toiminta on luonut myös hyvät suhteet robottitoimittajiin ja näin saamme uusimman tiedon suoraan toimittajilta.

Lisätiedot:

Juha Koivula
P. 050 3763 871
juha.koivula@teakoy.fi

Hoiva-alalle motivoituneet maahanmuuttajat kohti ammattia ja työelämää (ESR hanke. Hankekoodi S21081)

 

 

 

TEAK toteuttaa Tampereen alueella ESR-kokeiluhankkeen missä kehitetään uudenlainen koulutusmalli hoiva-alalle suuntautuneille ja vahvasti motivoituneille maahanmuuttajille. Heidän valmiuksia ja taitoja toimia hoiva-alan ja terveydenhoitoalan tehtävissä kehitetään ammattialan kulttuuria ja kielitaitoja korostavassa valmennuksessa. Hankkeen tuloksena vahvistetaan maahanmuuttajien edellytyksiä työllistyä ja saada opiskelupaikka hoiva-alalta. Projektissa tehdään yhteistyötä alueellisten organisaatioiden ja työnantajien kanssa.

Lisätiedot

https://www.eura2014.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=S21081

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston rekryrekkakiertue

Rekassa saat tietoa alueen työllistymismahdollisuuksista ja koulutuksista. Vielä ehdit osallistua Kauhajoen ja Tuurin tapahtumiin. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

REKRYREKKA KIERTUE MAAKUNNISSA

4.10 klo 12-15, Tuuri, Tuurinportti

Näytteilleasettajat: Sedu, SEAMK, TEAK Oy, JAMI, Ähtäri Zoo, Laten kone Oy, Kuusiolinna Terveys, yrityskeskus FASADI.

 

3.10. klo 12-15, Kauhajoki, ABC (Huom. paikka vaihtunut)

Näytteilleasettajat: Sedu, SEAMK, TEAK Oy, Suupohjan ammatti-instituutti, JAMI, Clt Plant Oy,

Kurikan elinkeinotoimi, Suupohjan elinkeinotoimen Ky (SEK), Hinkutiimi Oy.

 

22.9. klo 12-15, Alajärvi, tori

Näytteilleasettajat: Sedu, SEAMK, TEAK Oy, JAMI, Ähtäri Zoo, Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu Oy,

Keitele Timber Oy, Opus Eskoo, CLT Finland (Hoisko),

 

21.9. klo 12-15, Kauhava, kaupungintalo

Näytteilleasettajat: Sedu, SEAMK, TEAK Oy, Suomen Yrittäjäopisto, JAMI, Opus Eskoo,

Kauhavan kaupungin kehityskeskus, Komas Oy, KJH-Comp Oy, Unico Finland Oy.

TEAK järjestää sahatyöntekijän rekrytointikoulutuksen

Koulutus alkaa 16.10 Iisalmessa ja se kestää 19.1.2018 saakka (66 pv). Koulutus järjestetään yhteistyössä Iisalmen Sahat Oy:n ja Pohjois-Savon TE-toimiston kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen sahalaitoksen tuotantotehtäviin.

 

Lisätiedot ja hakeutuminen

Hakeutuminen sähköisellä lomakkeella: www.te-palvelut.fi (674499) 24.9.2017 mennessä.

Koulutuksesta ja työtehtävistä järjestetään infotilaisuus Te-palveluiden Iisalmen toimipisteessä Karjalankatu 3, ti 19.9.2017 klo 10.00. Tervetuloa.

Lisätietoja koulutuksesta: Teak Oy, Sauli Muotio, p. 050 3948 749 tai sauli.muotio@teakoy.fi

Hakeutumiseen tai koulutuksen aikaisiin etuuksiin vastaa Te-palvelujen koulutusneuvonta 0295 020 702 (arkisin klo 9-17)

Lisätietoja myös www-sivuillamme

http://teakoy.fi/alkavat-koulutukset/sahatyontekijan-rekrytointikoulutus-iisalmen-sahat-oy/

Kouluttaudu verhoilijaksi ja työllisty alalle!

Opiskele ja pätevöidy sisustus-ja verhoilualan moniosaajaksi!

Meiltä valmistut ammattialan moniosaajaksi ajanmukaisen koulutuksen avulla. Koulutuksestamme valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvin esimerkiksi sisustus-ja vaatetusalan yrityksiin, myynti-ja markkinointitehtäviin sisustus-ja huonekalualan yrityksissä, ompelu/verhoilualaan palveluyrityksiin, lisäksi monet ovat perustaneet oman yrityksen!

Koulutus järjestetään joustavasti, elämäntilanteesi huomioiden. Se sisältää verhoiluun liittyvää suunnittelua ja valmistusta sekä työssäoppimista työpaikalla. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa myös yrittäjyysopinnot. Työnhakijana sinulla on mahdollisuus saada työttömyysetuudet koulutuksen ajalle. Koulutuksen pituus määräytyy henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan. Maksimi koulutusaika on vuosi ja neljä kuukautta. Voit ottaa tavoitteeksi suorittaa alan perustutkinnon, tai valita osatutkinnon mikä täydentää hyvin nykyistä osaamistasi ja vastaa lisäkoulutustarpeeseen.

Koulutus räätälöidään henkilökohtaisesti, voit yhdistää ammatilliseen koulutukseen myynnin ja markkinoinnin koulutusta, sähköisen kaupankäynnin mm verkkokaupan opintosisältöjä, sekä teknologia-aiheisia kädentaitoja täydentäviä osia kuten suunnitteluohjelmistojen ja CAD-ohjelmien hyödyntämistä. Meillä koulutus perustuu ”tekemällä oppimiseen”. Teorian osuus on vähäisempää, mutta se tukee tekemistä.

Vielä ehdit hakea TEAKin verhoilualan koulutukseen.
Koulutuksen aloitus on 18.9.2017. Koulutus on maksutonta.

Lisätietoa koulutuksesta:
TEAK info: Seija Pulkkinen, Puh. 010 3977 000, seija.pulkkinen@teakoy.fi

http://teakoy.fi/alkavat-koulutukset/verhoilualan-koulutus-teuva/

Huom! Lomakauden aikana (heinäkuussa) tulleisiin tiedusteluihin ja hakemuksiin vastataan viimeistään elokuun alussa.