Ammattilaiset aktiivisessa työnhaussa

Torstaina pidettiin entisissä Aspocompin tuotantotiloissa Teuvalla Ammattilaiset Areenalla -tapahtuma. Kyseessä oli käänteiset rekrytointimessut, jossa pääosassa olivat Aspocompin piirilevytehtaalta työttömäksi jääneet työntekijät ja heidän osaamisensa. Sen sijaan, että vain odotettaisiin aloitteita työnantajilta, kutsuttiin aktiivisesti yrityksiä tutustumaan työntekijöihin.

Rekrytoitavat erotti messuilla valkoisista ja sinisistä Ammattilaiset Areenalla -paidoistaan.

rekry

rekry

rekry

Videotervehdyksen tilaisuuteen lähetti ministeri Paula Risikko, joka kehui jo tempaukseen ryhtymisen osoittavan työnhakijoilta tarvittavaa sisukkuutta.

Tilaisuuteen saapui erityisesti paikallisia yrityksiä, mutta muutama taho kauempaakin. Mukana oli ainakin pari yritystä, joilla oli selkeä työvoiman tarve ja käyntikortteja jaeltiinkin aktiivisesti. Jälkimarkkinointi jatkuu voimakkaana ja toivottavasti yhä useampi matchi vielä syntyy. Päivän päätteeksi korviin kantautui, että ainakin pari työntekijöistä oli jo työllistynyt! Työnhakijagalleria löytyy täältä.

Ministeri Paula Risikko lähetti videotervehdyksen työnhakijoille ja kehui heitä jo osoitetusta sisukkuudesta.

Teuvan Keitintehtaan Leena Penttilä, Korpela-Tuotteen Arto Korpela ja rakennusyrittäjä Jukka Leppäniemi (oik.) vakuuttivat Teuvan olevan hyvä sijaintikohde yritykselle.  Haastattelijana Mikko Korpela (vas.).

Teuvan Keitintehtaan Leena Penttilä, Korpela-Tuotteen Arto Korpela ja rakennusyrittäjä Jukka Leppäniemi (oik.) vakuuttivat Teuvan olevan hyvä sijaintikohde yritykselle. Haastattelijana Mikko Korpela (vas.).

TEAK oli mukana messuilla kertomassa koulutustarjonnasta, erityisesti tuotiin esille rekrytointikoulutus. Harva yritys tietää, että yhteiskunta tukee rekrytoitavien henkilöiden koulutusta, joten se on työnantajalle edullinen tapa. Uutta henkilöstöä rekrytoitaessa tarvitaan usein ammattitaidon vahvistamista ja rekrykoulutus voidaan räätälöidä tarpeen mukaan.

TEAK esitteli messuilla erityisesti työantajalle edullista rekrykoulutusta .

TEAK esitteli messuilla erityisesti työantajalle edullista rekrykoulutusta .

SEAMKIN tutkimus- ja innovaatiojohtaja, vararehtori Elina Varamäki kertoi messuyleisölle pitkäkestoisen, eteläpohjalaisia pk-yrityksiä koskevan tutkimuksen tuloksista. Suurin osa yrityksistä on pk-yrityksiä ja myös työpaikkojen kasvu tulee niihin. Eniten kasvuhalukkuutta on 5-9 henkeä työllistävillä yrityksillä. Varamäki kertoi eteläpohjalaisten yritysten kasvavan kannattavasti ja menestystä haetaan varovaisilla riskinotoilla. Viestiä ja kannustusta sukupolvenvaihdoksiin ja yrityskauppoihin halutaan viedä yrittäjille mm. Pöyrööt-sarjakuvien avulla.
SEAMKin tutkimus- ja innovaatiojohtaja Elina Varamäki esitteli kiinnostavia tuloksia pitkäkestoisesta tutkimuksesta, joka kohdistui eteläpohjalaisiin yrityksiin.

SEAMKin tutkimus- ja innovaatiojohtaja Elina Varamäki esitteli kiinnostavia tuloksia pitkäkestoisesta tutkimuksesta, joka kohdistui eteläpohjalaisiin yrityksiin.

Myös TE-palvelut ja SAI:n oppisopimustoimisto esittelivät palvelujaan messuilla.

Myös TE-palvelut ja SAI:n oppisopimustoimisto esittelivät palvelujaan messuilla.

Maakuntakorkeakoulun Pirjo-Leena Ketola (vas.),  Keitintehtaan Leena Penttilä ja tapahtuman järjestäjä Jaana Suksi SEK:istä kuuntelivat Elina Varamäen kiinnostavaa puheenvuoroa eteläpohjalaisista yrityksistä.

Maakuntakorkeakoulun Pirjo-Leena Ketola (vas.), Keitintehtaan Leena Penttilä ja tapahtuman järjestäjä Jaana Suksi SEK:istä kuuntelivat Elina Varamäen kiinnostavaa puheenvuoroa eteläpohjalaisista yrityksistä.

 

teuvankunta

Teuvan kunta esitteli yrityksille sopivia toimitiloja.

Tiina Rantakoski

Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta