Hakola Huonekalu menestyy ja tarvitsee lisää osaajia

Kotimainen huonekalutuotanto tarvitsee alan osaajia jatkossakin. Yksi menestyjistä on Hakola Huonekalu Oy Kurikan Jurvassa. Se on toiminut jo 50 vuoden ajan valmistaen tuotteita käsityönä omalla tehtaalla.

  • Alan koulutus on tärkeää, muuten ala katoaa vähitellen kokonaan, korostaa Hakola Huonekalu Oy:n toimitusjohtaja Jari Hakola.

Johanna Havimäki työllistyi pari vuotta sitten verhoilijaksi käytyään TEAKin koulutuksen. TEAKin opinto-ohjaaja Jari Hakala (vas.) ja Jari Hakola korostavat, että huonekaluala tarvitsee osaajia jatkossakin.

Hakola luo yhdessä nuorten suomalaisten suunnittelijoiden kanssa tuotteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Laadukkaiden, hyvin suunniteltujen tuotteiden valmistaminen on ollut menestyksellistä.

  • Tällä hetkellä menee tosi hyvin. Toiminta kehittyy ja myynti kasvaa edelleen kaksinumeroisin luvuin, Jari Hakola kertoo.

Hakolan asiakaskunta on pääosin pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Oma liike toimii Helsingissä.

  • Asiakkaat arvostavat ennen kaikkea helppoutta. Tuotteiden alkuperä tunnetaan ja ne ovat hyvin suunniteltuja, kestäviä ja moderneja.

Hakola Huonekalu on äskettäin palkannut väkeä lisää tuotantoon ja myyntiin. Jatkossakin tarvetta on muun muassa ompelijoista ja verhoilijoista. Tällä hetkellä yritys työllistää noin 20 henkilöä suoraan ja saman verran alihankkijoilla.

Hakolan mukaan Suomen rooli huonekalujen valmistajana on uhattuna, jos sitä ei kehitetä.

  • Vaara on suuri, koska naapurimaat etenkin Baltiassa kehittävät jatkuvasti verhoiltujen tuotteiden markkinointia.

Heli Värinen ompelee Cosy-sohvan päällistä.

Miia Niemelä huolehtii kankaiden leikkaamisesta.

Verhoilijoiden, puuseppien ja sisustajien koulutus jatkuu

Aikuiskoulutuskeskus TEAK on vuosikymmenet vastannut muun muassa verhoilijoiden ja puuseppien koulutuksesta. Valtion säästöjen takia alan koulutukset vähentyivät merkittävästi, mutta nyt syksyllä ne alkavat kuitenkin uudelleen Teuvalla.

Jari Hakola sanoo heidän haluavan olla mukana kehittämässä työpaikalla oppimista.

  • Meillä on ollut useita opiskelijoita TEAKista, pääosin kokemukset ovat hyviä. Olemme myös rekrytoineet useita henkilöitä TEAKin koulutuksen käyneistä.

TEAKissa Teuvalla alkavat 19. syyskuuta puusepän, verhoilijan, sisustaja-remontoijan ja sisustustekstiilien valmistajan koulutukset. Haku niihin on käynnissä työvoimakoulutuksena ja omaehtoisena koulutuksena 2. syyskuuta saakka.

Manus Facere Finland Oy:n Petri Karjalainen (oik.) tekee alihankintana Hakolan huonekalujen jalat.

Lisätietoja:

Hakola Huonekalu Oy:n toimitusjohtaja Jari Hakola
p. 050 553 1620
jari.hakola@hakola.fi

TEAKin opinto-ohjaaja Jari Hakala
p. 050 3948 754
jari.hakala@teakoy.fi

Tämä artikkeli on julkaistu kategoriassa Blogi. Lisää pysyväislinkki kirjaimerkkeihisi.
Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta