Ikkunan valmistuksen opit joustavasti

Joensuulaisella Anders Paanasella oli teollisuuspuusepän opinnot taustalla, kun hän haki töitä ikkunatehtaalta. Opit ikkunan teosta olivat kuitenkin tarpeen ja yrityksen vinkkaama TEAKin puualan koulutus oli hänelle sopiva lisäkoulutus. Puualan koulutuksessa saattoi keskittyä ikkunan valmistukseen ja saada tarvittavat tiedot eri työvaiheista.

Kaiken kaikkiaan koulutusaika oli noin viisi kuukautta, josta Anders oli työssäoppimassa yrityksessä kolme kuukautta.

– Käytännön työt lähijaksoilla TEAKissa ovat sujuneet hyvin. Puuntyöstö oli tuttua jo pohjakoulutuksen ja työkokemuksen kautta, kertoo Anders.Lähijakson pituus lyheni muutamaan viikkoon, koska puuntyöstön opit olivat valmiiksi hallinnassa.

Anders Paananen kävi TEAKin ikkunan valmistus -koulutuksen ja opiskeli mm. lasitusta ja helotusta.

Anders Paananen kävi TEAKin ikkunan valmistus -koulutuksen ja opiskeli mm. lasitusta ja helotusta.

Anders Paananen saattoikin keskittyä ikkunan valmistuksen osa-alueisiin, kuten lasitukseen ja helotuksiin. Koulutus alkoi verkko-opiskelulla, joka onnistui joustavasti kotoa käsin.

– Olen oppinut paljon ja kerrannut koneiden käyttöä. Uusina oppeina tulivat lasitus, silikonin veto ja ikkunan helotukset. Lyhyessä ajassa on tullut paljon asiaa.

Myös työssäoppiminen sujui hyvin, joten luvassa oli sen jälkeen töitä yrityksessä.

Ikkunan valmistus osana puualan koulutusta

Kouluttaja Petri Hyytiäinen kertoo, että TEAKin puualan koulutukseen on kehitetty ikkunan valmistus -osio. Koulutuksen lähijaksoilla valmistetaan alumiinipintainen MSE-ikkuna, verkossa opiskellaan ikkunoihin liittyvää teoriaa ja työssäoppimisjaksolla opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa käytäntöön. Tämä antaa hyvät valmiudet ikkunanvalmistuksen eri työtehtäviin.

– Lisäksi työssäoppimisjaksolla opiskelija tulee tutuksi yritykseen ja lisää samalla työllistymismahdollisuuksiaan. Vaikka koulutuksen pituus on noin viisi kuukautta, voi koulutuksen suorittaa nopeamminkin opiskelijan lähtötilanteen ja tarpeiden mukaan, Petri Hyytiäinen kertoo.

Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtaistamissuunnitelma, jolloin koulutusjakson painopiste voidaan suunnata esimerkiksi pintakäsittely- tai CNC-painotteiseksi.

Koulutukseen kuuluva työssäoppiminen antaa hyvät mahdollisuudet työllistyä yritykseen.

Koulutukseen kuuluva työssäoppiminen antaa hyvät mahdollisuudet työllistyä yritykseen.

Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta