Juhlallinen Forssan lähihoitajakoulutuksen päättyminen

Juhlistimme Forssan Lh6 -lähihoitajakoulutuksen päättymistä 5.5.2017. Onnea valmistuneille!

Valmistujaistilaisuus pidettiin lounasravintola Vorssan Vapriikin kokoustiloissa. Juhlatila sijaitsee samassa perinteikkäässä Finlaysonin tehdasmiljöössä, jossa valmistumistaan juhlivat lähihoitajat olivat teoriakoulutuksensa käyneet.

Lähihoitajakoulutus on noin kaksivuotinen ja kaikkien opiskelijoille laaditaan henkilökohtaisen suunnitelma, jota päivitetään opintojen aikana. Lähihoitajan perustutkinto rakentuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta: Kasvun tukeminen ja ohjaus, Hoito ja huolenpito ja Kuntoutumisen tukeminen. Lh6-ryhmällä on ollut kaksi osaamisalaa, Vanhustyö ja Sairaanhoito ja huolenpito. Ryhmä jakaantui tasaisesti kumpaankin osaamisalaan oman kiinnostuksensa mukaan. Osaamisalasta seuraava vaihe on pakollinen valinnainen tutkinnon osa. Tällä ryhmällä se oli Vanhusten kotihoito ja huolenpito. Jokaiseen viiteen tutkinnon osaan liittyi teoriaopintoja, työssäoppimisjakso ja tutkintotilaisuus. Lh6-ryhmä aloitti opintonsa 16.4.2015.

Kuplivat alkoholittomat alkumaljat sekä herkulliset voileipäkakut ja suklaakakut tarjosi Super-liiton Forssan yhdistys, jota edustivat Eeva-Liisa Jaakkola ja Elitsa Känkänen. Eeva-Liisa ja Elitsa pitivät kauniin juhlapuheen valmistuville ja ojensivat Super-liiton myöntämät stipendit opinnoissaan hyvin menestyneille kahdelle opiskelijalle. Valmistuvien iloksi ojennetut ruusut olivat myös Super-liitolta. Ammattijärjestö TEHY oli myöntänyt kaksi stipendiä, jotka tilaisuudessa ojennettiin. Myös JHL oli myöntänyt yhden stipendin. Stipendin olisivat ansainneet kaikki tutkintonsa suorittaneet, mutta stipendiä korvasi iloisista ilmeistä päätelleen valmistavasta koulutuksesta saatu todistus, joka oli konkreettinen palkinto kahden vuoden aherruksesta.

Rehtorin ja opettajien onnittelupuheet ja tervehdykset olivat osa valmistumisjuhlaa. Opiskelijoiden oma puheenvuoro ilahdutti koulutuksen järjestäjiä. Forssan TE-toimiston Sirpa Johansson toi valmistuville oman juhlatervehdyksensä. Juhlavin ja mieleenpainuvin osa lähihoitajien valmistumisjuhlaa oli lähihoitajan lupaus, jonka valmistuvat lukivat seisaallaan Super-liiton edustajien johdolla:

”Lupaan lähihoitajana tehdä työtäni asiakkaan ihmisarvoa kunnioittaen ja hyvää elämää edistäen.

Lupaan tukea ihmisen kasvua ja kehitystä, toimintakykyä ja omatoimisuutta sekä edistää terveyttä ja hoitaa sairaita.

Lupaan pitää huolta apua tarvitsevista, ehkäistä syrjäytymistä, lievittää inhimillistä kärsimystä elämän alusta kuolemaan saakka.

Lupaan noudattaa ammattieettisiä periaatteita ja salassapitovelvollisuutta, kehittää ammattitaitoani sekä edistää omaa ja työyhteisöni työhyvinvointia.

Sitoudun työyhteisöni sekä sosiaali- ja terveysalan kehittämiseen.”

Tämä artikkeli on julkaistu kategoriassa Blogi. Lisää pysyväislinkki kirjaimerkkeihisi.
Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta