Hienot tulokset kalustesuunnittelun ja -myyjän koulutuksesta Tampereelta

Tampereella järjestetty keittiökalustekoulutus poiki hienoja tuloksia, puolet opiskelijoista on työllistynyt suoraan ja kaikki ovat saaneet arvokasta oppia ja kokemusta kalusteiden suunnittelusta ja myynnistä.

Koulutus sisälsi mm. tuotetietoutta ja asennusta, asiakaspalvelua ja myyntitekniikkaa sekä 3D Winner -suunnitteluohjelman opiskelua. Työssäoppiminen aidossa työympäristössä oli olennainen osa toukokuusta lokakuuhun kestäneessä koulutuksessa.

Työpaikkaohjaaja IKEAssa Tampereella oli Inka Yläpelto, joka kertoo kahden opiskelijan työllistyneen yritykseen.

– He ovat yritykseemme ja tiimiimme sopivia henkilöitä ja nopeita oppimaan osaston toimintatapoja. He ovat myös erittäin hyviä asiakaspalvelijoita. Plussaa oli myös heidän opintonsa juuri keittiöiden myynnistä. He molemmat hakivat harjoittelun loppupuolella meillä avoinna olevia työpaikkoja ja haastattelujen jälkeen tulivat valituiksi, Inka Yläpelto kertoo.

Työtehtäviin kuuluvat kaikki keittiömyyjien työt, kuten asiakaspalvelu, myynti ja suunnittelu ja osaston ylläpito.

– Koulutus ja työssäoppiminen ovat työnantajalle ja työntekijälle erinomainen tapa tutustua toisiinsa. Koulutus on erittäin hyvä pohja keittiöiden myyntiin. Siitä saa varmuutta ja osaamista erilaisiin ratkaisuihin sekä perustiedot keittiöiden suunnittelusta ja myynnistä. Ikeassa on kuitenkin oma suunnitteluohjelma ja tapa myydä keittiöitä, joten alussa tarvitaan kattava perehdytys näihin, kuten kaikille uusille työntekijöille, Yläpelto sanoo.

Sisustusmyyjän työ on psykologiaa

Tamperelainen Noora Alakoski on yksi opiskelijoista, joka löysi työpaikan koulutuksen kautta. Hän oli työssäoppimassa Askon myymälässä Tampereen Lielahdessa. Myymäläpäällikkö Katja Pohtola vahvistaa, että työsopimus on jo kirjoitettu, ennen koulutuksen päättymistä.

– Noora on juuri oikeanlainen tyyppi tähän työhön. Hän on empaattinen ja osaa asettua asiakkaan asemaan. Sisustusmyyjän työ kun on paljolti psykologiaa; asiakkailla on erilaisia elämäntilanteita, jolloin he ostavat kalusteita, Katja Pohtola korostaa.

Noora Alakoski iloitsee, että koulutuksen myötä löytyi työ sisustusmyyjänä.

Noora Alakoski iloitsee, että koulutuksen myötä löytyi työ sisustusmyyjänä.

Sisustusmyyjän muita tärkeitä ominaisuuksia on Katja Pohtolan mielestä hyvä fyysinen kunto ja visuaalinen silmä.

– Työ on fyysistä, se sisältää paljon tavaroiden siirtelyä. Silmää tarvitaan, jotta osaa nähdä miten sisustuksessa kaikki sopii yhteen.

Nooralla oli pohjana sisustusartesaanin koulutus ja TEAKin koulutuksessa hän saattoi jatkaa alan opintoja käytännönläheisesti. Kiinnostavinta koulutuksessa hänestä olikin päästä asentamaan keittiökalusteet.

– Olisihan niitä enemmänkin kasannut! Purimme ensin vanhat kalusteet sekä levytimme, tasoitimme ja maalasimme seinät. Sitten kasasimme uudet kalusteet ja asensimme paikalleen.

Noora pääsi hyvin vauhtiin myös kalusteiden suunnitteluohjelma Winnerin käytössä, sillä hän oli piirtänyt CADillä jo aikaisemmassa koulutuksessaan.

Noora Alakoski on sisustanut Tampereen Lielahden  Askon myymälään näyttelytiloja.

Noora Alakoski on sisustanut Tampereen Lielahden Askon myymälään näyttelytiloja.

Koko kodin kalusteet kaupan

Tiina Numminen tuli työssäoppimaan Hämeenlinnan Keittiömaailmaan ja on sopeutunut töihin mainiosti. Hän on saanut tehtyä hienon projektin päätökseen.

– Sain tehtyä kaupat uudiskohteeseen eli kalusteet keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, eteiseen, wc:hen ja kahteen makuuhuoneeseen. Piirtämiseen meni päivän verran Winner-ohjelmalla, Tiina kertoo.

Kauppias Leena Jääskeläinen kertoo, että työssäoppimassa Tiina pääsi tekemään kaikkia kalustemyymälän töitä: kohtamaan asiakkaat, esittelemään tuotteet, tekemään tarvekartoituksen, piirtämään kuvat ja tekemään kauppoja.

– Kilpailu on kovaa. Hienoilla suunnitelmilla ei ole virkaa, jos ei saa kauppaa.

Keittiömaailma muutti kesällä Hämeenlinnassa uusiin tiloihin Iskun yhteyteen. Keittiöt ja muut kalusteet ovat upeasti esillä.

– Kun on uudet hienot tilat, voi asiakkaalla olla hintapelko, että tuotteet ovat erityisen kalliita. Tämä täytyy myyjän osata ennakoida ja vastata. Myymme Novartin Suomessa valmistamia kalusteita – laatua ja palvelua, Leena Jääskeläinen korostaa.

Leena Jääskeläisellä on pitkä kokemus alalta ja hän sanookin, että työssä oppii joka päivä uutta. Tärkeätä on kuunnella asiakasta ja ymmärtää, mitä toiveita hänellä on. Myyjä ei voi toteuttaa suunnitelmissaan omia haaveita. Yksi asia pitää hänen mielestään kuitenkin myyjällä olla luonnostaan, sitä on vaikea oppia:

– Jos ei ole luontaista lahjakkuutta myydä, sitä ei voi oppia. Ja kun on itsensä osannut myydä työhön, osaa myydä muutakin, Leena Jääskeläinen sanoo ja kehuu Tiinalla tämän taidon olevan.

Työssäoppiminen sujui Tiinalta niin hyvin, että Keittiömaailmassa olisi ollut hänelle töitäkin. Tiina kertoo nyt palaavansa kuitenkin edelliseen työhönsä painotaloon, tekemään puolen vuoden pituista vuorotteluvapaan sijaisuutta.

Koulutuksessa Tiina Numminen opiskeli Winner-suunnitteluohjelmaa ja sillä hän piirsi kalustesuunnitelmat työpaikallakin.

Koulutuksessa Tiina Numminen opiskeli Winner-suunnitteluohjelmaa ja sillä hän piirsi kalustesuunnitelmat työpaikallakin.

– Monipuolinen ja opettavainen kaksi kuukautta, kehuu Tiina Numminen työssäoppimisjaksoaan Hämeenlinnan Keittiömaailmassa.

Keittiökalustekoulutus

TEAKin keittiökalustekoulutus järjestettiin Tampereella 15.5. – 3.10.2014. Opiskelijat suorittivat koulutuksen aikana Puusepänalan ammattitutkinnon osan Puusepänalan kalusteiden tekninen suunnittelu ja markkinointi.

Koulutus sisälsi tuotetietoutta, varustelua ja asennusta, asiakaspalvelua ja myyntitekniikkaa sekä 2D- ja 3D-suunnitteluohjelmien opiskelua. Koulutukseen kuului myös keittiöalan ammattilaisten luennot materiaaleista ja myyntityöstä. Käytännön harjoittelussa keittiöitä kasattiin ja asennettiin. Koulutus sisälsi 12 viikon työssäoppimisjakson.

Teksti ja kuvat:
Tiina Rantakoski 

 

Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta