Kiireessä mutta hymyssä suin liiganousijan toimistossa

Vaasan Sportin kotijäällä Vaasa Arenalla on viileydestä huolimatta hektinen tunnelma. Joukkue nousi tulevaksi kaudeksi liigaan ja se teettää paljon uutta työtä seuralle. Vaasalaisen Mari Lyttisen työssäoppimisjakso ei olisi voinut osua parempaan hetkeen, sillä huhtikuusta kesäkuuhun hän on saanut paiskia töitä mm. hinnoittelun, mainospaikkojen, lipunmyynnin, aitiovarausten, kotisivujen ja markkinoinnin parissa.

Vaasan Sportin kotihallissa riittää vauhtia kesälläkin, sillä joukkue valmistautuu liiganousuun mm. remontilla ja uusilla yhteistyösopimuksilla. Mari Lyttisellä ja Seppo Petrovilla onkin ollut kädet täynnä innostavia töitä.

Vaasan Sportin kotihallissa riittää vauhtia kesälläkin, sillä joukkue valmistautuu liiganousuun mm. remontilla ja uusilla yhteistyösopimuksilla. Mari Lyttisellä ja Seppo Petrovilla onkin ollut kädet täynnä innostavia töitä.

Mari opiskeli TEAKin Asiakaspalvelu ruotsin kielellä ja ATK -koulutuksessa Vaasassa. Hän on tarvinnut työpaikalla kaikkia näitä taitoja – ja paljon muutakin.

– Teen kaikkea mitä muut eivät ehdi tekemään. Tiesin työpaikan hyväksi, koska olen ollut järjestysmiehenä otteluissa, mutta odotukset ylittyivät silti. Vaikka on kiirettä ja stressiä, olen ollut töissä hymyssä suin, Mari kehuu työpaikan henkeä.

Mari suoritti koulutuksen aikana ATK-ajokortin ja erityisesti Excel-taidoista on ollut paljon hyötyä Sportin toimistossa ja osaamista hän on siirtänyt muillekin.

– Koulutus on ollut tarpeen, koska olin ollut erityislapsen kanssa kotiäitinä ja nyt pyrin taas työmarkkinoille. ATK-taitojen päivityksestä on iso hyöty. Ruotsin kieltä tarvitsee Vaasassa ja kaksikielisyys on arkipäivää myös Sportissa.

Ruotsi oli Marilla aikaisemmin passiivisessa käytössä ja koulutuksen tärkein anti olikin, että hän uskaltautui puhumaan kieltä.

– Nyt uskallan avata suuni ruotsiksi. Harjoittelimme paljon puhumista, etenkin ruotsinkielisen Aliaksen pelaaminen oli hyödyllistä ja hauskaa.

Vaasan Sportin myynti- ja markkinointipäällikkö Seppo Petrov on tosi tyytyväinen Marin työpanokseen ja osaamiseen.

– Työssäoppimisjakso osui hyvään saumaan kauden päättyessä. Mari on systematisoinut töitämme ja ajantasaistanut työkalujamme. Meillä on kädet täynnä töitä, sillä liiganousun myötä budjettimme tuplaantuu ja yhteistyökumppaneita tarvitaan lisää, Seppo Petrov kertoo.

Jäähallissa on myös iso remontti, sillä liigaan nousun takia yleisöpaikkoja tarvitaan lisää. Ensi kaudella katsomoon mahtuu 4600 henkeä, kun määrä aiemmin oli 3700. Jäähallin takaseinä onkin avattu ja lisätilan rakentaminen on alkanut. Päätyyn tulee myös uusia ravintoloita.

Seppo Petrov kertoo tyytyväisenä, että Pohjanmaan yritykset ja asukkaat ovat innoissaan liiganoususta.

– Tätä on odotettu 40 vuotta, nyt odotus palkitaan.

Kausikorttien myynti syksyn otteluihin on jo alkanut ja kesätauon jälkeen alkavat harjoitusottelut elokuussa. Liiga käynnistyy 10. syyskuuta ja Sportin ensimmäinen kotipeli on lauantaina 13.9. klo 17.

Tarvetta Marin työpanokselle olisi edelleen ja hän toivookin, että voisi jatkaa töitä seuran palveluksessa.

– Kun lipunmyynti ja ottelut alkavat, olisi ruotsin kielen taidoillekin enemmän käyttöä asiakaspalvelussa.

- Tärkein anti oli, että nyt uskallan avata suuni ruotsiksi. Myös Excelin opiskelu oli erittäin hyödyllistä, Mari Lyttinen kertoo Asiakaspalvelu ruotsin kielellä ja ATK -koulutuksen annista.

– Tärkein anti oli, että nyt uskallan avata suuni ruotsiksi. Myös Excelin opiskelu oli erittäin hyödyllistä, Mari Lyttinen kertoo Asiakaspalvelu ruotsin kielellä ja ATK -koulutuksen annista.

Aliasta på svenska

Asiakaspalvelu ruotsin kielellä ja ATK -koulutus alkoi 10. joulukuuta ja päättyy kesäkuun lopussa Vaasassa. TEAKin Ritva Slotte kertoo, että koulutuksessa oli mukana kaiken kaikkiaan 18 opiskelijaa. Osa työllistyi jo matkan varrella oman alansa töihin.

– Opetuskielenä oli ruotsi, paitsi ATK:ssa ja työnhaku ja -valmennuspäivinä. Ruotsin kielen opetukseen liittyen luimme Vasabladetia, artikkeleita ruotsinkielisistä aikakauslehdistä, katsoimme videoklippejä liittyen myyntitilanteisiin ja asiakaspalveluun, kuuntelimme ruotsinkielistä musiikkia, teimme kielioppiharjoituksia ja pelattiin tietenkin Aliasta på svenska, Ritva Slotte kertoo.

Teksti ja kuvat: Tiina Rantakoski

Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta