Koristemaalausjaksolla marmorointia ja mukailua

TEAKin opiskelijat perehtyivät koristemaalauksen saloihin Liisukka Oksan johdolla. Tutuksi tulivat niin marmorointi, mukailumaalaus kuin kansanomainen koristemaalauskin.

– Kansanomaista koristemaalausta näkee erityisesti vanhantyylisissä pikkuesineissä, mutta se voisi sopia vaikka moderneihin huonekaluihin, kouluttaja Liisukka Oksa sanoo.

TEAKin opiskelijat perehtyivät koristemaalauksen saloihin Liisukka Oksan (oik) opastuksella.

TEAKin opiskelijat perehtyivät koristemaalauksen saloihin Liisukka Oksan (oik) opastuksella.

Ootrausta eli eri puukuvioiden mukailua on erityisesti vanhoissa peiliovissa.

– Ootraus oli huipussaan Suomessa 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkukymmenillä. Toisen maailmansodan jälkeen siirryttiin funkkisaikaan ja koristemaalaus jäi.
Liisukka Oksa kertoo, että maaseudulla mahonkikuvio on ollut suosituin, kaupungeissa taasen pähkinä- ja tammikuvioinnit. Uusgoottisissa kirkoissa on paljon tammiootrauksia.

Koriste- ja mukailumaalausjaksolla opiskelijat tekevät kymmenkunta työtä eri tekniikoilla.

- Kansanomainen koristemaalaus voisi sopia myös moderneihin huonekaluihin, kouluttaja Liisukka Oksa ehdottaa.

– Ootrausta eli eri puukuvioiden mukailua on erityisesti vanhoissa peiliovissa, kouluttaja Liisukka Oksa sanoo.

Sisustaja-maalariopiskelija Pia Launonen harjoitteli lehtikuviointia. - Tämä on mielenkiintoista ja tässä saa hyviä niksejä. Osaaminen on tärkeätä, sillä asiakas voi haluta esimerkiksi ootrausta tai marmorointia.

Sisustaja-maalariopiskelija Pia Launonen harjoitteli lehtikuviointia. – Tämä on mielenkiintoista ja tässä saa hyviä niksejä. Osaaminen on tärkeätä, sillä asiakas voi haluta esimerkiksi ootrausta tai marmorointia.

IMyös Ismo Riskumäki opiskelee oppisopimuksella Justeerissa. TEAKissa opintoina on koristemaalauksen lisäksi teollinen pintakäsittely.

Ismo Riskumäki opiskelee oppisopimuksella perinneverstas Justeerissa. TEAKissa hän opiskelee koristemaalauksen lisäksi teollista pintakäsittelyä.

Iida Kiviniemi opiskelee oppisopimuksella perinneverstas Justeerissa. TEAKissa hän opiskelee koriste- ja mukailumaalauksen lisäksi teollista pintakäsittelyä.

Myös Iida Kiviniemi opiskelee oppisopimuksella Justeerissa. TEAKissa opintojen aiheina ovat koriste- ja mukailumaalaus ja teollinen pintakäsittely.

 

Jari-Jussi Juvanen teki kustavilaistuolin kultauksia Jouni Itkosen kanssa.

Jari-Jussi Juvanen teki kustavilaistuolin kultauksia Jouni Itkosen kanssa.

 

 

Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta