Robotiikan koulutus alkuvaiheissaan

Robotiikan koulutus on Suomessa vielä alkuvaiheissaan ja kehitys tulee olemaan nopeaa ja muuttuvaa lähivuosina, korosti TEAKin rehtori Ari Maunuksela puhuessaan Ammatillisen koulutuksen seminaarissa Seinäjoella keskiviikkona. Tiistaina alkaneessa seminaarissa käytiin läpi ammatillisen koulutuksen muutosta ja keskiviikkona aiheena oli erityisesti digitalisaation tuomat muutokset.

Ari Maunuksela korosti, että robotiikka tulee nähdä yleisenä teknologiana, jolla on monia sovellutusalueita.

– Eri ammattiosaamisen koulutuksiin tulisi sisällyttää osioita robotiikasta, automaatiosta ja digitalisaatiosta. Ammatteja ja aloja, joissa tarvitaan kyseisiä taitoja, ovat mm. sähköasentaja, koneistaja, automaattivaraston hoitaja ja terveydenhuolto.

Digitalisaatio ja automaatio muuttavat koulutuksia ja asettavat koulutuksen järjestäjille haasteita.

– Uudenlaiset toimintatavat ja asiakastyytyväisyys ovat ratkaisevassa asemassa. Koulutuksen järjestäjien on pidettävä järki kädessä ja vältettävä ylisuuria investointeja seiniin ja laitteisiin. Myös työssäoppimisen osuus lisääntyy ja yhteistyötä yritysten kanssa tarvitaan.

Ammatillisen koulutuksen seminaarin järjestivät yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDU, Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Seinäjoen kaupunki.

Robotiikkakoulutuksesta lisää:

Video: Robotiikkakoulutus TEAKissa

Video: Robotiikka tulevaisuuden ala, robotiikkakoulutusta tarvitaan eri aloilla

 

Jaa Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta