Ikkunan valmistus -koulutus

TEAK järjestää yritysten tarpeisiin räätälöityä ikkunan valmistus -koulutusta. Koulutus on työvoimakoulutusta eli siihen voidaan valita joko työtön tai työttömyysuhan alla oleva henkilö.

Koulutus toteutetaan joustavasti, osin lähiopiskeluna Teuvalla, osin verkkokoulutuksena painopisteen ollessa työssäoppimisella alan yrityksissä. Koulutukseen voi hakeutua jatkuvasti, aloitukset ovat kuukausittain.

Ikkunan valmistus -koulutuksen tavoitteena on kouluttaa ikkunateollisuuteen osaavia työntekijöitä. Koulutettavat henkilöt saavat lähi- ja verkko-opetusjaksolla hyvät perustiedot ja taidot ikkunanvalmistuksesta. Saadut tiedot tuodaan käytäntöön ohjatun työssäoppimisjakson aikana.

Koulutuksen aikana opiskellaan ikkunan valmistukseen liittyvä termistö, ikkunarakenteet, ikkunoiden varustelu, lasirakenteet, pintakäsittelyn laadulliset vaatimukset sekä ikkunan CE-merkintään liittyät asiat.

Koulutuksessa opiskelija oppii käyttämään puuntyöstössä käytettäviä peruskoneita turvallisesti. Opiskelija osaa koneistaa alumiinipintaisen MSE-ikkunan puukomponentit ja alumiiniosat sekä lukemaan työpiirustuksia. Opiskelija helottaa, lasittaa, kasaa ja varustelee ikkunan valmiiksi, jolloin kaikki työvaiheet tulee opeteltua.

Työssäoppimisjakson aikana opiskelija tutustuu työpaikkaohjaajan opastuksella teollisen ikkunan valmistukseen alan yrityksessä. Käytännön työtehtävien avulla opiskelija opiskelee työvaiheita ja tuotteita monipuolisesti. Opiskelija oppii ymmärtämään valmistusprosessin ja työvaiheiden merkityksen lopputuotteeseen ja laatuun.

IKKUNAN VALMISTUS -KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

Käytännön harjoitustyöt
Ikkunan perusteet
Heloitukset ja materiaalit
Pintakäsittelyn laatuvaatimukset
Lasit ja lasirakenteet
Ikkunan CE-merkintä
Työturvallisuus
Työssäoppiminen yrityksessä

Koulutuksen kesto: Henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan. Keskimäärin lähiopetusta on 2 kuukautta, verkko-opiskelua 2 viikkoa ja työssäoppimista 3 kuukautta.

LISÄTIETOA:
TEAK
Jari Hakala
jari.hakala@teakoy.fi
P. 050 3948 754

Kiinnostuitko? Pyydä lisätietoja tästä