Vaatetuskoulutus

Ammattitaitoa ompelijana

  • työllisty vaatetusalan myyntitehtäviin, korjausompelijaksi tai alihankkijaksi
  • ryhdy itsenäiseksi yrittäjäksi

TEAKissa voit opiskella MITTATILAUSOMPELIJAKSI (AT) vaatetusalan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on alan peruskoulutus, riittävä työkokemus tai pitkäaikainen harrastaneisuus alalta.

Mittatilausompelijalla on kohdennettua työelämän tarpeiden mukaista osaamista vaatteiden suunnittelusta, kaavoituksesta, leikkuusta ja ompelusta sekä muutostöiden tekemisestä käyttäen alan koneita ja laitteita.

Mittatilausompelija työskentelee erilaisissa vaatetusalan myyntitehtävissä, korjausompelijoina, yksityisyrittäjinä ja alihankkijoina. Hän valmistaa asiakkaan toiveiden mukaan laadukkaita tuotteita erilaisille kohderyhmille. Koulutus sisältää ammatillisen perusosaamisen lisäksi asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, joita hän tarvitsee työssään.

Tavoitteena on, että koulutuksen aikana opiskelija osoittaa osaamisensa näytöissä ja pystyy sen jälkeen toimimaan vaatetusalan ammatissa joko palkattuna työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutusohjelma laaditaan opintojen alussa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman avulla. Tällöin kartoitetaan mm. aikaisempi osaaminen, opintopolku ja työllistymismahdollisuudet alalle

 

Tutkinnot:

  • Vaatetusalan ammattitutkinto, Mittatilausompelija (AT)

Kiinnostuitko? Pyydä lisätietoja tästä