Vaatetuskoulutus

Ammattitaitoa ompelijana

  • työllisty vaatetusalan myyntitehtäviin, korjausompelijaksi tai alihankkijaksi
  • ryhdy itsenäiseksi yrittäjäksi

TEAKissa voit opiskella vaatetusalan ammattitutkintoa eli ompelijakisälliksi. Koulutus on tarkoitettu ompelusta kiinnostuneilla, pääsyvaatimuksena on vaatetusalan peruskoulutus, riittävä työkokemus tai pitkäaikainen harrastuneisuus alalta.

Ompelijakisällin tutkinnon suorittanut osaa suunnitella, kaavoittaa, kuositella, leikata, ommella ja viimeistellä laatuvaatimukset täyttäviä vaatteita erilaisille asiakkaille eri käyttötarkoituksiin.

Ompelijakisälli työskentelee erilaisissa vaatetusalan myyntitehtävissä, korjausompelijoina, yksityisyrittäjinä ja alihankkijoina. Hän valmistaa asiakkaan toiveiden mukaan laadukkaita tuotteita erilaisille kohderyhmille. Koulutus sisältää ammatillisen perusosaamisen lisäksi asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, joita ompelijakisälli tarvitsee työssään.

Tavoitteena on, että koulutuksen loppupuolella opiskelija suorittaa näyttötutkinnon ja pystyy sen jälkeen toimimaan vaatetusalan ammatissa joko palkattuna työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutusohjelma laaditaan opintojen alussa henkilökohtaistamissuunnitelman avulla. Tällöin kartoitetaan mm. aikaisempi osaaminen, opintopolku ja työllistymismahdollisuudet alalle.

Tutkinnot:

  • Vaatetusalan ammattitutkinto (ompelijakisälli)

Kiinnostuitko? Pyydä lisätietoja tästä